חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מה המשמעות של חופש פנימי?

ניווט מהיר

העידן בו אנחנו חיים הוא עידן מעט מבלבל. אנחנו כל הזמן מרגישים כמו לכודים בתוך מרוץ עכברים אין סופי. אנחנו רצים מדבר לדבר, מנסים להספיק הכל במקום העבודה שלנו, לענות על כל המטלות והמשימות העומדות לפנינו, להספיק לאסוף את הילדים מהחוגים וכן הלאה. עד שאנחנו לא תמיד מרגישים כי יש לנו זמן לעצמנו, כי אנחנו נהנים מחופש מלא. חופש פנימי הוא כמובן מושג ערטילאי אשר כל אדם מתייחס אליו באופן אחר. אבל אנחנו רוצים להסביר במאמר הבא מה אנחנו רואים בתור חופש אמיתי. הרי אתם ואנחנו יודעים כי גם אם תצאו ממרוץ העכברים, גם כאשר כבר תהיה לכם הדירה עליה תמיד חלמתם והעבודה בה חשקתם, זה לא בהכרח אומר כי תרגישו חופשיים באמת. כיוון שבמידה רבה, חופש פנימי לא באמת קשור לכל מה שנמצא סביב. אלא, הוא שואב אנרגיה מכוח פנימי עמוק הטמון בתוכנו. במאמר הבא ננסה להבין עוד על המושג הזה. רוצים לשמוע עוד? בואו נתחיל.

יש כמה סוגים של עבדות

אולי כדי להתחיל את המסע שלנו אחרי חופש פנימי, אנחנו צריכים לנסות להבין מה זה אומר עבורנו לא להיות בחופש. עבדות יכולה להיות כמובן עבדות פיזית. אם אנחנו נמצאים בכלא למשל ועובדים בעבודת פרך, הרי שזו עבדות. אבל היעדר חופש יכול להיות גם התחושה כי אנחנו לאורך ימים שלמים עושים משהו שאנחנו לא באמת רוצים לעשות אותו. היעדר חופש יכול להיות התחושה כי אנחנו נמצאים בתוך מערכת יחסים אשר לא באמת נותנת לנו להרגיש ראויים ואהובים. כאמור, היעדר חופש לא צריך להיות בהכרח בגלל שלשאלות חיצוניות אלינו. אלא, הוא יכול להתפתח בעקבות פרשנות שלנו את המצב בו אנחנו נמצאים. אם רק נצליח לשנות את נקודת המבט, אנחנו נצליח להגיע לתחושה של חופש, לתחושה כי אנחנו אלו השולטים בעתיד שלנו. איך עושים את זה? יש לנו כמה רעיונות.

כדי שנרגיש חופש פנימי, אנחנו צריכים להבין מה אנחנו מחפשים

תהליך הריפוי והגילוי העצמי הוא לא תמיד כל כך פשוט. הרי אנחנו כאמור, חיים בעידן אינטנסיבי עמוס במידע ונתונים. אנחנו כל הזמן נכנסים לרשתות החברתיות ורואים מה ההוא וההיא עושים בכל רגע נתון. אבל מתי לאחרונה 'נכנסנו' פנימה לתוך עצמנו וניסינו להבין, מה ההגדרה שלנו לחופש? לאושר? לתחושה של מסוגלות? אם אנחנו רוצים להרגיש חופש פנימי, הרי שאנחנו צריכים בשלב הראשון להבין מה אנחנו מרגישים נכון? את זה אפשר לעשות בכל מיני דרכים. אתם יכולים לבחור לעשות תרגילי מיינדפולנס כל בוקר ובשקט לשאול את עצמכם, איך הייתם רוצים לראות את החיים שלכם בעתיד הקרוב. אתם יכולים לנסות לקחת דף ועט ולשים טיימר לחמש דקות. נסו לכתוב, בלי לחשוב, אילו מילים עולות לכם ביחד עם המילה חופש. יש מי שירשמו כי עבורם זה אומר לטייל בעולם שנה בלי כל מחויבות, אחרים אולי ידברו על חופש כלכלי או דווקא הזדמנות להשקיע בפרויקט עליו הם חולמים כבר תקופה ארוכה. כאשר תמצאו לעצמכם זמן להבין טוב יותר מה הייתם רוצים להגשים, הרי שבאופן טבעי, תהליך ההגשמה גם הוא, יהפוך פשוט יותר. כיוון שתדעו לאן אתם מכוונים לכתחילה.

כדי להשלים את התהליך אנחנו צריכים להבין איך אנחנו מרגישים

בשביל להשלים את המהלך בדרך להשגה של חופש פנימי, אנחנו צריכים הזדמנות להבין טוב יותר איך אנחנו מרגישים בכלל. הרי דבר אחד הוא לכתוב על דף כי אנחנו רוצים לטוס לשנה לדרום אמריקה ודבר שני הוא להבין איך אנחנו מגשימים את הרעיון הזה הלכה למעשה. העניין הוא שרבים מאיתנו מסתובבים עם מה שנקרא 'אמונות מגבילות'. תפיסות אשר הושרשו אצלנו מילדות. מכירים את המשפט 'אני אנוח בקבר'? או 'העבודה היא חיינו'? כל אלו משפטים אשר כולנו מכירים מגילאים צעירים ולמעשה מחנכים אותנו כי חופש לעולם לא יהיה מנת חלקנו. בתהליך ארוך של מדיטציה אותה אנחנו מתרגלים בכל יום. אנחנו יכולים לנסות ולהבין איך אנחנו מרגישים והאם יש דפוסי חשיבה אשר עלולים למנוע מאיתנו להגשים את החלומות שלנו. אם זה המצב תנו מבט במדריך תרגילים לשינוי דפוסי חשיבה המסביר שלב אחר שלב כיצד ניתן להתגבר על מחשבות מגבילות.
כאשר נצליח להבין כי אין שום דבר חיצוני המונע מאיתנו להגשים כל חלום וכי המגבלה היא למעשה בתוכנו, אז נצליח להגיע לחופש פנימי. זה תהליך, לא משהו שמתרחש ביום אחד. אבל זה לא אומר כי לא כדאי פשוט לצאת אל הדרך, בשביל אל האושר והחופש הפנימי.

אהבתם את המדריך? מוזמנים לשתף..

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
נגישות