מיידנפולנס לבעלי ובעלות עסקים

תוכן עניינים

בעלי ובעלות עסקים, מנהלי ומנהלות אגפים, כולם ככולם מתמודדים לא אחת עם אינספור התחבטויות ומחשבות, התלבטויות, החלטות העומדות על הפרק וכן נתונים המצריכים מהם לגבש אסטרטגיה ולהגיב אליהם למען העמידה במטרות והיעדים העסקיים.

לא מן הנמנע, שכל אדם, בכיר או זוטר, ימצא את עצמו קורס תחת הנטל ומתפקד באופן לקוי במידת מה, זאת לאור עומס היתר שהתהווה על כתפיו.

ההתמודדות האינסופית עם גורמי מתח שכאלו, פוגמת באיכות השינה, מגבירה את רמות הסטרס, מאטה את פעילותה התקינה של המערכת החיסונית ובאופן הדרגתי הופכת אותנו למנהלים לא פחות מיומנים או מוכשרים, אלא פחות כשירים. וגם היבט זה, בהחלט מצריך התייחסות.

אך מה עלינו לעשות? והאם באמת ישנו פתרון? שכן זוהי המציאות העסקית הלכה למעשה.

מיינדפולנס – קשב עצמי לחידוד היצירתיות והחוש העסקי

מיינדפולנס הינה שיטה שפותחה על בסיסן של פרקטיקות מדיטציה הנהוגות במזרח הרחוק. המחקר המערבי למעשה הפשיט מעל הפרקטיקה את ההיבטים הרוחניים השמורים לדתות המזרח הרחוק, וזיקק זאת אל הפן המעשי המתחבר אל ה'כאן ועכשיו'.

ואכן, מיינדפולנס הינה טכניקה באמצעותה אנו יכולים להתחבר אל ההווה, ולהשקיט את רעשי הרקע ואת בליל המחשבות הבלתי פוסקות.

שיטה זו אומצה בחום על-ידי הפסיכותרפיה, וכיום היא מהווה חלק בלתי נפרד מרבים מבין הטיפולים המבוססים על טיפולים קוגניטיביים התנהגותיים.

בעלי ובעלות עסקים הנדרשים למגוון משימות ושמתמודדים עם שלל טרדות שונות, הרי שהמיינדפולנס יכולה להוות ככלי עזר נפלא ועוצמתי המחדד את המודעות להווה, משפר את הריכוז ומפחית את רמות הסטרס.

כיצד זה עובד? והאם זה עובד?

הספקות העולות מצד רבים הן מובנות, וכל שכן כאשר התחושה היא שהעומס הוא בלתי אפשרי, ושלא ניתן באמת לנטרל את הדאגה הכרוכה בניהולו של העסק.

מבדיקה מהירה תוכלו להיווכח כי מנטורים עסקיים רבים רכשו עבור עצמם ועבור לקוחותיהם את ההכשרה הבסיסית הנדרשת במיינדפולנס; זאת כחלק מסל הכלים המקצועיים הנדרשים לליווי עסקי ולקואצ'ינג.

המיינדפולנס מתבססת על עוגנים המחברים אותנו אל ההווה. כך למשל, בעת שאתם יושבים במשרד ומעוניינים להשקיט את רעשי הרקע, סגרו את דלת המשרד, שבו בכיסא, עצמו את העיניים וקחו שאיפה עמוקה.

הרגישו כיצד האוויר נכנס ומקרר את חלל הפה ואת בית החזה. הרגישו את בית החזה עולה מעלה עם כניסת האוויר. לאחר מכן נשפו באיטיות והרגישו כיצד בית החזה יורד. את האוויר יוצא חם חזרה אל חלל החדר.

בזה הרגע, תרגלתם ולו למספר שניות מדיטציה. התרכזתם בתחושות הפיזיות הכרוכות בנשימה, ובכך הייתם נוכחים בהווה. התרכזתם במחשבה ניטרלית שאיננה שלילית או חיובית.

את הפירות לא תקצרו מיד, והדבר מצריך תרגול והתמדה. עם זאת, קחו לעצמכם זריקת מוטיבציה אדירה ודעו כי מחקרים קליניים רבים מראים כי תרגול מיינדפולנס לאורך חודשים רבים, מפחית את רמות הסטרס, משפר את הריכוז ואף באופן ישיר מסייע להורדת רמותיו של הורמון הקורטיזול, הורמון המופרש באופן ניכר יותר בעת שאנו מצויים במצבי דחק וסטרס.

כיצד נוכל להיעזר בעקרונות המיינדפולנס בזמן עבודה?

משאב הזמן המועט וריבוי המשימות בהחלט עלולים 'לנגוס' לנו מן המשבצת הקטנה המוקדשת לתרגול מיינדפולנס.

מומלץ להקדיש לכך את הזמן ולו בשעות הערב המאוחרות, אך אם אינכם מוצאים לכך את הפנאי הדרוש, תוכלו גם לשלב את התרגול בשעות העבודה.

בעת שאתם יושבים ומבצעים עבודה שאיננה מצריכה חשיבה מרובה, נסו להקשיב לציפורים שמחוץ לחלון המשרד, לרחש הדיבורים מתוך המשרדים שליד. נסו להרגיש את האצבעות נוגעות במקלדת ובעכבר, את הישבן ישוב על הכיסא ואת הגב שעון על המשענת.

כמו-כן, תוכלו למצוא אפליקציות נהדרות דוגמת Calm המלמדות כיצד לבצע מדיטציה. באפליקציית Calm תוכלו למצוא אימון נשימתי, ובו תקבלו הדרכה של דקה וחצי כיצד לנשום באופן מודע להפחתת הסטרס ולהשריית רוגע ושלווה.

בעת שאתם משוחחים עם קולגה לעבודה, ספק או לקוח, המתינו רגע עם תשובתכם. התרכזו במה שהצד השני אומר לכם, הניחו להם לנצל את הרגע שלהם במלואו, והפכו את הקשב שלכם לדבריהם לאקט מדיטציה לכל דבר ועניין.

למידע נוסף אודות מיינדפולנס, אנו מזמינים אתכם לעיין בתכני האתר.

אהבתם את המדריך? מוזמנים לשתף..

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
נגישות