חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כל מה שצריך לדעת על טיפול רגשי לילדים

ניווט מהיר

בשנים האחרונות בוודאי יצא לכם לשמוע על מגוון סוגי טיפולים רגשיים בילדים, החל מהטיפול הקלאסי ביותר על ספת הפסיכולוג, דרך רכיבה טיפולית, פסיכודרמה או טיפוח בחוויה של גידול צמחים. המטרה של כל השיטות המדוברות היא לספק טיפול רגשי לילד. לא מעט הורים חשים כי הילדים שלהם מתמודדים עם בעיות שונות וזאת בשל מגוון סיבות לרבות ההתמכרות למסכים בעידן הטכנולוגי המתקדם שאנו חיים בו, המצב הבטחוני, בעיות חברתיות שהילד סובל מהם, חרם שעשו עליו ועוד. לכן, בכל מקרה שבו הורה מרגיש שהוא לא מצליח להתמודד באופן עצמאי עם בעיות שונות שמהן סובל הילד שלו, כדאי שיברר על טיפול רגשי שיכול לסייע לילד שלו.

איזה סימנים מעידים שהילד זקוק לטיפול רגשי?

אם הילד מצוי במסגרת חינוכית, הרי שלרוב הצוות החינוכי הוא זה שיפנה את תשומת הלב של ההורים להתנהגות שונה של הילד משאר הילדים. אם הוא נוטה להסתגר בעצמו, אם הוא תוקפני במיוחד, אם הוא מרביץ, אם הוא מתמרד מול החברים שלו בגן או מול הגננת או המורה, אם משהו השתנה אצלו והוא סובל ממצבי רוח קיצוניים, לא מקשיב לכם, לא מצליח ללמוד על גבולות, מתעניין אך ורק במסכים ואתם פשוט לא מצליחים להגיע אליו, הרי שמדובר על סימנים שבהחלט יכולים להעיד על כך שהילד סובל מבעיות רגשיות שונות שבגינן הוא זקוק לטיפול רגשי. 

ישנם מצבים שונים שעלולים לגרום לילד לפתח קשיים שונים לרבות: חרדה לקראת פתיחת שנת הלימודים,  חוסר נוחות במצבים חברתיים , ילד אשר מתמודד עם אובדן של אדם קרוב, ילד אשר נולד במשפחתו תינוק חדש ועוד. כל שינוי שהוא חווה שמערער את עולמו, לא פעם יגרום לו לפתח קשיים אשר בגינם הוא יזדקק לטיפול.

מה עושים בטיפול רגשי לילדים?

חדר הטיפולים במסגרת טיפול זה מהווה זירת משחקים מגוונת. על המשחקים בעלי משקל ומתאימים לצרכים טיפוליים. הם נבחרו באופן ייחודי לשם הטיפול והם משמשים לצורך הענקת פלטפורמה לילד להבעה עצמית. דרך עולם המשחק, הסיפורים, השירים, הילד יכול להביע את עצמו בצורה טובה יותר. לא כל הילדים מגיבים לאותן המטודות בצורה שווה ועל כן על המטפל מוטל התפקיד למצוא את הכלי המתאים והטוב ביותר בכדי ליצור התקדמות רגשית של הילד במהלך הטיפול.

במהלך הטיפול המטפל נותן לילד להוביל את המשחק ועל ידי הגישה המדוברת מקרב אותו ויוצר אמון. ברגע שהאמון נוצר המטפל יוכל להבין את העולם הפנימי של הילד. האמון למעשה ישרת את המטפל בכך שהוא יסייע לילד לחשוף רעיונות, לשפר את הביטחון העצמי, לפתח חלומות ומחשבות ואף להביע חששות וגורמים שונים שהוא סובל מהם וכן לילד יהיה קל יותר לפתח מודעות ולהתמודד עם הקונפליקטים ועם האתגרים הרגשיים.

כמובן שלפני שהמטפל יחל בטיפול הוא ייפגש עם ההורים לפגישת אינטק שבה הוא ישמע מהם מדוע הם מעוניינים בטיפול רגשי עבור הילד וכמובן יקבל מידע אודות הילד, עולמו הפנימי, הקשיים שלו ופרטים טכניים נוספים מהלך הריון ולידה, המקום שלו במשפחה, מסגרת חינוכית ועוד.

טיפולים רגשיים רבים מלווים בהדרכת הורים של המטפל שמטרתה היא לסייע להורים להתמודד עם הילד במהלך שגרת היום יום ולהשיג את מטרות הטיפול בצורה היעילה והטובה ביותר.

כיצד בוחרים מטפל רגשי לילד?

בכדי לבחור טיפול רגשי ומטפל מתאים לילד, חשוב מאוד לברר היטב טרם בוחרים באיש המקצוע האם הוא בעל ניסיון, האם יש לו תעודה ממוסד מוכר המעידה כי למד את התחום והוא מנוסה בו וכן, חשוב מאוד לקבל עליו המלצות טרם בוחרים בו מהורים אחרים שבחרו בו עבור טיפול רגשי והיו מרוצים ממהלך הטיפול ומהתוצאות שלו.

אהבתם את המדריך? מוזמנים לשתף..

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

מדריכים נוספים

על הגשמה עצמית, מימוש פונטציאל ועוד ←