ככה תפתחו מוטיבציה פנימית

תוכן עניינים

זה עידן מורכב במובנים רבים, אבל גם כזה שמאפשר לנו ליהנות מהזדמנויות יוצאות דופן, כאלו שלא היו לנו כמותן בעבר. החיבור שלנו לאינטרנט ולרשתות החברתיות, חושף כל אחד ואחת מאיתנו לעולם שלם של אפשרויות, מתוכן אנחנו יכולים לבחור איך לחיות את החיים שלנו תוך מימוש הפוטנציאל שלנו באופן מלא. אבל, בשביל שנוכל ליהנות באמת מכל הטוב הזה ומהשפע העצום שנמצא ממש לא רחוק מאיתנו, אנחנו צריכים את התשוקה לקום כל בוקר ולעשות מה שאפשר כדי למצות את החיים כאן. לתשוקה הזו אנחנו קוראים: 'מוטיבציה'. במאמר הבא נדבר קצת על מוטיבציה. נשאל את עצמנו מה מניע אותה, למה היא תורמת ואיך גם אתם יכולים לחיות חיים טובים יותר ומלאים יותר בזכותה. רוצים לשמוע עוד? המאמר הזה הוא בדיוק עבורכם. 

מה היא בדיוק מוטיבציה במישור הביולוגי

 כאשר ניגשו חוקרי מוח לנסות ולהבין מה היא בדיוק אותה תשוקה אליה אנחנו מדברים, הם בחרו לערוך צילומי סיטי, לשורה של נבדקים והתברר כי את תחושת ההנאה מעצם היציאה לפעולה, אנחנו מקבלים מהדופמין. בקצרה, אנחנו מדברים על הורמון מיוחד, אותו המוח מפריש, כאשר אנחנו מבצעים פעולות שונות וכאשר אנחנו מצליחים להגיע להישג כזה או אחר. תחושת ההנאה הזו, היא מה שאנחנו מרגישים אחרי שהצלחנו להשלים אימון או אפילו אם הספקנו לסדר את המיטה בבוקר לפני שיצאנו בזריזות מהבית, לפזר את הילדים במסגרות ולצאת לעבודה. על פניו, אם נוכל לעודד את המוח להפריש דופמין כל הזמן, תהיה לנו מוטיבציה לעשות הכל. אבל, עליה וקוץ בה. המוח מפריש דופמין רק תוך כדי ביצוע פעולה. כלומר, רגע לפני שאנחנו יוצאים לדרך, קמים מהמיטה, מתחילים לעבוד על משהו שאנחנו חוששים ממנו ועוד, הרי שאנחנו לא בדיוק מעוניינים לעשות את זה, המוח שלנו למעשה ימצא כל תירוץ כדי להימנע מביצוע הפעולה. למרות שמהרגע בו נתחיל, המוח רק ישלח לנו עוד חיזוקים, בדמות דופמין, אשר ישאירו אותנו באנרגיה גבוהה. חוקרים מצאו דבר מעניין נוסף. לוקח למוח חמש שניות למצוא שלל תירוצים מהרגע בו קיבלנו החלטה. למשל, אם נחליט לצאת לרוץ ביום ראשון בשעה 19:00, מהרגע בו קיבלנו את ההחלטה ועד שנצא לרוץ, המוח ינסה להפעיל עלינו כל מניפולציה ולשכנע אותנו להישאר בבית. זאת כדי לא לצאת מאיזור הנוחות, כדי לא להתאמץ. לכן, חוקרים רבים מציעים לקבל החלטה ולספור עד חמש עד לביצועה. אם אתם רוצים לתלות כביסה למשל, ספרו עד חמש וקומו למלא את המשימה. אתם תגלו מהר מאוד כי באופן הזה, אתם מעודדים את הפרשת הדופמין מהמוח במהירות רבה יותר, כך אתם מייצרים עוד 'מוטיבציה' מה שמאפשר לכם לפתח חשיבה חיובית ולעשות בעצם כל דבר. 

למה אנחנו צריכים מוטיבציה בהתמודדות מול קשיים 

 כל מתעמלת אולימפית תגיד לכם כי הרגע הכי קשה הוא לקום בבוקר לאימון הרביעי בשבוע. כל מי שאי פעם הצליח להקים חברה מצליחה, יספר לכם על הרגע הזה בו בשעת הצהריים כל מה שהוא רצה היה ללכת לישון במקום לנסות שוב ולפצח את האלגוריתם המורכב. בשביל להגיע למטרות גדולות, אנחנו, בני האדם, צריכים לעבור דרך ארוכה, רצופה באתגרים קטנים. רק אם נדע איך להשתמש במוטיבציה פנימית בצורה נכונה, נדע איך להפעיל את המנגנון הפנימי בתוכנו, זה שיאפשר לנו לשאוף למעלה ולהגיע רחוק. יש לנו כמה כלים שיכולים לעזור לכם לשמור על אנרגיה גבוהה ברמה המנטלית, כל פעם כאשר אתם מרגישים כאילו משהו 'מושך אתכם לאחור'. 

איך להעלות את האנרגיה בעת הצורך 

 מחקרים רבים מוכיחים כי תזונה מאוזנת, פעילות ספורטיבית ושמירה על אורח חיים בריא ומאוזן, יחד עם ניהול זמן יעיל תורמים להגשמת מטרות ולעליה במוטיבציה. בנוסף, אנחנו ממליצים לכם לרשום בכל יום שלושה דברים עליהם אתם אומרים תודה בבוקר. אמירת התודה מפרישה גם היא דופמין במוח, כמו שאנחנו כבר יודעים, זה ההורמון אותו אנחנו מכנים בלי דעת: 'מוטיבציה'. אתם יכולים לנסות ולדמיין את המטרה ולראות את עצמכם כאילו כבר הגשמתם אותה. תחושת האופוריה מהתהליך הזה, יכולה להוסיף על התשוקה שלכם לדבר ולפתוח עבורכם הזדמנויות נוספות. בעיקר, חשוב להכיר את עצמנו טוב ולהבין, מה הדברים הקטנים שיכולים לעזור לנו לקום ברגע של משבר ולהמשיך קדימה. 

אהבתם את המדריך? מוזמנים לשתף..

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
נגישות