מינימליזם כדרך חיים

תוכן עניינים

אנחנו חיים בעידן מורכב. מצד אחד, היום, יותר מאי פעם בעבר, רבים באוכלוסיית העולם חיים ברווחה כלכלית שלא הייתה כמותה מעולם. רבים חשים וודאות בכך שיהיה להם מה לאכול מחר בבוקר, רבים מבני העולם המערבי לא חוששים ממחלות ומגיפות קטלניות, אגב מגיפת הקורונה אותה הצליח האדם המודרני למגר במהירות מרשימה, וודאי ביחס למוכר לנו מספרי ההיסטוריה. אבל עדיין, רבים מספרים על כך שהם מרגישים עצובים ובודדים. למה זה קורה? יש לכך הרבה סיבות. בין היתר, עודף האפשרויות, מגביר את התחושה כאילו יש הכל, אבל לאף אחד מאיתנו אין באמת שום דבר. זה אולי נשמע מורכב, אבל בעקבות המאמר הבא, גם אתם תבינו את הנושא טוב יותר ומי יודע, אולי גם אתם תתחילו לאמץ את רעיון המינימליזם כדרך חיים להתפתחות אישית. רוצים לשמוע עוד? אנחנו מתחילים עכשיו. 

מה צריך בסך הכל בן אדם בשביל לחיות?

אם נאמין לכל מה שאומרים לנו באתרים השונים באינטרנט וברשתות החברתיות, מסתבר כי כל אחד מאיתנו צריך הרבה מאוד דברים בשביל לחיות. אנחנו צריכים נעליים חדשות לחתונה של חברה טובה, אנחנו צריכים את הטלפון המתקדם ביותר, אנחנו צריכים את הרהיטים האופנתיים ביותר, כדי שהבית שלנו ייראה בדיוק כפי שתמיד חלמנו עליו, אנחנו צריכים צלחות יפות, סכום, מחזיקי מפיות ואנחנו מניחים כי כבר הבנתם את הרעיון. תרבות הצריכה העולמית, לא התחילה היום כמובן. כבר משנות העשרים של המאה התשע עשרה, ניסו התעשיינים בכל רחבי העולם, לשכנע את ההמונים, כי ככל שאלו ירכשו עוד מוצרים, כך חייהם ישתפרו. נדמה לרבים, עד היום, כי רכוש רב הוא סמל סטטוס לעושר, לעמידות כלכלית ויתרה מזאת, אנחנו רואים את מי שממש התמכרו לקניות ומנסים לפתור מועקה רגשית דרך הליכה בקניון. אבל כולנו יודעים היטב כי בדרך כלל, מצוקות רגשיות משמעותיות לא באמת נפתרות באופן הזה. בדרך כלל, לא רק שעודף המוצרים הללו לא גורמים לנו להיות מעושרים יותר, אלא, הם מבזבזים לנו כסף וגורמים לנו במידה רבה להפוך אנשים אומללים יותר. מה אפשר לעשות? בואו לשמוע קצת על תנועת המינימליזם. 

מה זה בעצם מינימליזם ואיך הוא יכול לשמש אותנו 

 מינימליזם הוא כמו 'שם קוד', עבור מי שבחרו לנתק את עצמם מתרבות הצריכה ולרכוש רק מה שהם באמת צריכים ולא מעבר לכך. יתרה מזאת, יש מי שרואים במנימליזם קריאה להשתמש במוצרי צריכה מיד שניה, כדי לסייע בהפחתת הייצור על כדור הארץ ולשמור על הסביבה במהלך הזה כמו גם על כדור הארץ שלנו, בריא מזיהום אוויר מיותר. השאלה אותה אנחנו צריכים לשאול את עצמנו היא קודם כל, מה אנחנו באמת צריכים? לצורך ההמחשה, כאשר תינוק נולד במשפחה, הנטייה הטבעית היא לרכוש עבורו בגדים, מוצצים, שמיכות ומה לא. בפועל, לא רק שההורים הצעירים מוציאים הרבה כסף על מוצרים שהם לא באמת צריכים, אלא, משום שהילד גדל במהירות, הרי שרוב הפריטים הללו לא משמשים אותם הלכה למעשה. אומרים מי שעוסקים במנימליזם, למה לא לבחור לקחת שניים, שלושה פריטים מיד שניה? למה לא לוותר על ההוצאות הכבדות הללו מבחינה פיננסית ולחשוב, מה באמת הילד צריך כדי להיות מאושר? אגב, מחקרים רבים תומכים בתפיסה הזו שעדיף לצמצם במספר הצעצועים שנותנים לילד צעיר למשל, כך הוא לא נותר עם חוויה של תסכול כאשר הוא נאלץ לבחור בין אינספור צעצועים. אלא, הוא יכול להיקשר לשניים או שלושה פריטים ולבחור בניהם, בצעצוע אחד, בכל פעם מחדש. גם אנחנו בתור אנשים מבוגרים, מעבירים יותר מדי זמן בניסיון לבחור בין הרבה פריטים, מה שגוזל לנו זמן, אנרגיה ובעיקר, משאיר אותנו בחוויה של החמצה, יש לנו המון ועדיין אין לנו מספיק, לפי התפיסה שלנו. תנועת המינימליזם מזמינה אותנו לשחרר את הרעיונות הללו ולהתחיל לפתח תודעת שפע.

אתם יכולים להתחיל לצעוד בדרך עוד היום 

 בשביל ליהנות מחיים מינימליסטים, לא צריך הרבה. נסו להתחיל השבוע, בכל יום החליטו להוציא מהבית חמישה פריטים ולהעביר אותם למי שבאמת זקוק להם. עם הזמן, אתם תגלו עד כמה התהליך הופך פשוט, נעים ומהנה ולא רק זה, אתם תגלו כמה זה כיף לתת, איזו תחושה נהדרת יש לחיים בבית בו ישנם פחות ופחות פריטים מיותרים. עם הזמן תגלו כי לא רק חשבון הבנק שלכם נהנה מהמלך הזה, אלא גם אתם, פשוט תתחילו להרגיש הרבה יותר טוב. בהצלחה. 

אהבתם את המדריך? מוזמנים לשתף..

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
נגישות