סוגי המדיטציות השונות וכיצד הן תורמות לחיים שלווים

תוכן עניינים

עולם המדיטציה מציע מגוון רחב של אפשרויות וכל אחד יוכל לבחור את השיטה המועדפת עליו.
יש מי שמתחברים למדיטציה בליווי צלילים בעוד אחרים משלבים בין מדיטציה לדמיון מודרך, מתרגלים מדיטציה שמבוססת על מנטרה או בוחרים במיינדפולנס.
לפניכם הכרות קצרה עם סוגי מדיטציות והאפקט המרגיע שלהן בהפחתת הלחץ, שחרור ממתח והשגת מחשבה צלולה.

מדיטציית סאונד: נפלאות המוסיקה במדיטציה

יש מי שזקוקים לשקט מוחלט על מנת להתמסר למדיטציה בעוד אחרים מחפשים את הפסקול הנכון, שילווה את התרגול.
מדיטציית סאונד מתבססת על מוסיקה להעמקת המצב המדיטטיבי. ברחבי העולם ישנם אירועים שונים של תרגילי מדיטציה קבוצתיים על רקע מוסיקה חיה, אבל לא חייבים נגינה LIVE על מנת ליהנות ממדיטציה מסוג זה. אפשר להשתמש במוסיקה מועדפת לרוב מוסיקה ספציפית שמתאימה יותר למדיטציה של צליל כזו המבוססת על מצלתיים זעירים, פעמונים וקערת שירה טיבטית, כדי להיכנס למצב של הרפיה עמוקה.
למדיטציה קולית או בליווי קול וסאונד יכולה להיות השפעה חיובית במגוון מישורים – רגשי ופיזי. מחקר  שפורסם בכתב העת Journal of Evidence-Based Integrative Medicine ציין שלמדיטציית צליל השפעה מטיבה בהפחתת חרדה, עייפת וכעס. מסתבר שהרטט, הרעידות והפעימות יחד עם התנודות של הגוף, גירוי הקול והשפעתו על התדרים יכול באמצעות המקצב שחוזר על עצמו לאפשר מחשב שלווה, להפחית חרדה ולקדם התבוננות עצמית.

מדיטציה של דמיון מודרך: להפליג על כנפי הדמיון

דמיון מודרך הוא אמצעי להשיג מודעות עצמית ויכול להתעצם באמצעות השילוב עם מדיטציה. בדמיון מודרך מדמיינים למעשה את המצב האידיאלי, מקום נעים שהייתם רוצים להיות בו ומשנים את המיקוד על מנת לשפר את הביצועים ואת ההרגשה, להפחית לחץ ואפילו לנהל כאב.
היות והמוח הוא כלי רב עוצמה שמשפיע על הגוף, ברגע שמדמיינים סיטואציה נעימה, מקום יפה, חווים תחושה של רוממות רוח שיכולה להיות לה השפעה ביחד עם המדיטציה עם לחץ הדם, קצב הנשימה וההרפיה. על ידי טכניקת דמיון מודרך אפשר לקדם ריפוי ולאפשר מיקוד חיובי, להעניק ויזואליזציה לתחושות. דמיון מודרך מתמקד באובייקטים או בחוויה ואפילו בסאונד, כשהמיקוד בתרחיש נעים מרגיע את הגוף והנפש ומסייע לאמץ נקודת מבט חיובית.

מדיטציית מנטרה: ביטוי שחוזר על עצמו

מדיטציית מנטרה היא אחת המדיטציות הפופולאריות, כאשר המתרגל חושב על מילה או ביטוי עליו הוא חוזר במהלך המדיטציה כדי להתרכז ולהתמקד טוב יותר.  מדיטציה מסוג זה מצוינת למי שמרגיש שהמחשבות שלו נודדות וזקוק למעין "מסגרת" כדי להתמקד במדיטציה. יש מי שבוחרים מילה כמנטרה ואחרים ביטוי להנחיית המודעות, חוזרים על המנטה "בלב", בלחישה או בקול רם. ברוב המקרים המנטרה ניתנת על ידי המורה למדיטציה. מילה או ביטוי להיאחז בו.
מדיטציית מנטרה יכולה לסייע בשיפור מצב הרוח, להפחית עייפות וחרדה, לאפשר שליטה על הנשימה ותחושת נינוחות והרפיה.

מדיטציה ללא מחשבות: הדרך להשגת שלווה

מדיטציה ללא מחשבות, מיינדפולנס, נועדה להתמקד ב"כאן" ולאפשר תשומת לב מרבית, כדי להיות נוכחים ברגע, מבלי להישאר בעבר או לחשוש ממה שצופן העתיד.
מדיטציה מסוג זה יכולה לסייע מאוד בחיבור של אדם לעצמו, להגיע לבהירות מחשבתית ושחרור פיזי. מיינדפולנס היא סוג של תהליך מנטלי שניתן לתרגל בכל עת ובכל מצב, תוך חיבור לרגשות, לסביבה. למשל, להביט באוכל – להתייחס למרקם, לטעם, לתחושה שהוא מסב, להסתובב בחצר ולהרגיש את הנשימה ואת רשרוש העלים כדי להעצים את הנוכחות במלואה להיכן שנמצאים ומה שעושים, לחדד את החושים, להעלות את המודעות וכך להפחית מתחים ולשפר ביצועים.

כדאי לנסות מגוון סוגים של מדיטציה על מנת לבחור את השילובים הנכונים או באיזו מדיטציה להתמקד.

אהבתם את המדריך? מוזמנים לשתף..

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
נגישות